Drugu godinu zaredom studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Code Hub Mostar

Drugu godinu zaredom studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Code Hub Mostar

04.03.2019.   Code Hub Mostar

U ponedjeljak, 4.3.2019. godine Code Hub Mostar je bio domaćin posjete studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Od samog otvorenja Code Hub-a Mostar, INTERA Tehnološki Park u svom coworking prostoru rado ugosti studente različitih mostarskih fakulteta, ali i predstavnike ostalih ciljnih skupina kako bi im se omogućio pristup širokom spektru informacija i znanja.

S istim ciljem, u ponedjeljak, 4.3.2019. godine Code Hub Mostar je bio domaćin posjete studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u pratnji doc.dr.sc. Nikole Papca. Studenti su u okviru kolegija Projektni menadžment imali priliku poslušati iz prve ruke kako izgleda rad na pripremi i implementaciji projekata u nevladinoj organizaciji. INTERA Tehnološki Park, kao organizacija koja više od sedam godina uspješno priprema i implementira projekte, idealan je primjer kako se pristupom različitim fondovima mogu ostvariti poslovni ciljevi.

Tijekom jednosatnog predavanja studenti su imali priliku čuti više o aktivnostima koje svakodnevno provodi INTERA TP, ali i naučiti kako se priprema kvalitetan projektni prijedlog. Na konkretnim primjerima projekata, koje je INTERA TP uspješno implementirao, studenti su se mogli upoznati s različitim donatorima i izazovima implementacije. Kao poseban primjer se istaknuo i projekt CODE, financiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020, kroz koji je prije gotovo godinu dana otvoren Code Hub Mostar. Na taj su se način studenti upoznali i sa samim radom ovog coworking prostora čije prostorije i oni mogu besplatno koristiti do kraja 2019. godine.

Ovakvim predavanjima INTERA Tehnološki Park i Code Hub Mostar žele studentima omogućiti pristup praktičnim primjerima kako bi obogatili znanje stečeno tijekom formalnog obrazovanja.

Podijeli članak: