Kako Code Hub Mostar privremeno zamijeniti kućnim uredom?

Kako Code Hub Mostar privremeno zamijeniti kućnim uredom?

17.03.2020.   Code Hub Mostar

Code Hub Mostar privremeno je zatvorio svoja vrata kako ne bi ugrozio zdravlje i sigurnost svojih korisnika.

Već tjednima se neumorno prati situacija prouzrokovana virusom COVID-19 u našoj okolini i svijetu. Nadležne institucije svakodnevno izvještavaju o stanju i mjerama opreza pozivajući građane na odgovorno ponašanje i solidarnost. Sve više poslodavaca svojim je zaposlenicima sugeriralo rad od kuće digitalno transformirajući svoje poslovanje koliko god je to moguće. U skladu s uputama, i Code Hub Mostar je prije nekoliko dana zatvorio svoja vrata kako bi doprinio zaustavljanju širenja virusa i zaštitio svoje korisnike.

Tom odlukom korisnici su privremeno izgubili svoje mjesto za rad koje je bilo sastavni dio njihove dnevne rutine te doprinosilo njihovoj produktivnosti i ostvarivanju željenih rezultata. Oni će u narednom periodu svoje ciljeve morati ostvarivati od kuće, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako da uspješno zamijenite rad u Code Hub-u radom od kuće. Privremeno, naravno!

Uredite radni kutak

Iako se na prvu čini da je odlično imati mogućnost premještanja iz jedne prostorije u drugu, iz sjedećeg u ležeći položaj, to dugoročno najčešće ima negativne posljedice na produktivnost. Pokušajte u toplini doma urediti kutak koji će u narednom periodu postati vaš privremeni ured. Prisjetite se što imate u Code Hub-u, a da želite imati i u kućnom uredu. Stol, udobna stolica i dodatna oprema, koja vam može zatrebati, samo su neki od razloga zbog kojih inače koristite coworking prostor. Pronađite alternativu u svom domu, uredite radni kutak i pokušajte zadržati koncentraciju na potrebnoj razini.

Ustanite se ranije i ponašajte se kao da idete u Code Hub Mostar

Inače imate rutinu koja čini vaš dan produktivnim? Navijte alarm i ovih dana kao što to inače radite. Ustanite, doručkujte, popijte kavu i pripremite se za rad u onom vremenu u kojem to i inače činite u Code Hub-u. Iako vam se čini zanimljivo i opuštajuće raditi u pidžami, to vam može umanjiti koncentraciju. Odredite vrijeme kada i koliko ćete raditi te ne dopustite da vam druge stvari narušavaju radni ritam.

Postavite jasne granice i uklonite sve što vam oduzima vrijeme

Ne živite sami i to je jedan od razloga zbog kojih je Code Hub postao vaše idealno mjesto za rad? Ugodna i produktivna atmosfera je nešto na što smo posebno ponosni, a vi ovih dana morate u toplini svog doma pronaći upravo to. Upozorite ukućane da je boravak u vašem novom kućnom uredu uistinu namijenjen za efektivan rad te da se u tim trenucima ne možete posvetiti „usputnim“ razgovorima. Udaljite se od svega što vam može narušiti koncentraciju, ugasite televizor, navijte omiljenu laganu glazbu i prilagodite se novoj rutini.

Napravite plan

Ni radni dan u Code Hub-u ne bi trebao započeti bez jasnog plana, a pogotovo dani koje ćete provesti radeći kod kuće. Isplanirajte unaprijed dan, postavite zadatke i pritom iskoristite neki od korisnih online alata. Komunicirajte i dalje s kolegama i suradnicima, razgovarajte o napretku, ali i o svim preprekama na koje nailazite. Održavajte kontakt s prijateljima kako biste imali i opuštene trenutke. Spriječite da radni dan kod kuće pređe u neefiktivno ležanje ili sjedenje. Ali pripazite, i prekovremeni sati vam dugoročno mogu donijeti negativan učinak na ukupnu produktivnost.

Za kraj, pratite naše stranice!

Činjenica da su vrata Code Hub-a Mostar zatvorena nikako ne znači da članovi tima nisu na raspolaganju svim korisnicima. Putem već ustaljenih kanala interne komunikacije, svakodnevno smo dostupni za sva pitanja i savjete. Ne zaboravite da smo i mi uredili svoje radne kutke u toplini naših domova i da svakodnevnim planiranjem pripremamo zanimljive skorašnje aktivnosti. Kada to prilike budu dozvoljavale, iznenadit ćemo vas meetupima, radionicama, prezentacijama, ali i nagradnim igrama. Pitate se gdje je tu uobičajeni rad? Ne brinite, u svemu tome i dalje ćemo ostati vaše idealno mjesto za razvoj ideja i rad na različitim projektima.

Podijeli članak: