Prava i obveze freelancera

Prava i obveze freelancera

05.03.2020.   17h   Code Hub Mostar

U četvrtak, 5.3.2020. godine s početkom u 17h u Code Hub-u Mostar održat će se radionica Prava i obveze freelancera.

Sve veći broj je onih koji svoje znanje i vještine unovče povremenim radom na različitim projektima, većinom putem interneta za strano tržište. Popularno nazvani freelanceri, oni ne ostvaruju stalni radni odnos, a putem velikog broja platformi pronalaze svoje klijente kojima njihove usluge olakšavaju realizaciju ciljeva ili unaprjeđuju kvalitetu vlastitih usluga. S druge strane, ovakvi angažmani sve su popularniji i na lokalnom tržištu gdje poslodavci zapošljavaju stručnjake za provedbu određenog dijela aktivnosti koji nisu nužno dijelom njihovog uobičajenog poslovanja.

Vještine tražene na ovim platformama i tržištu općenito većinom se vežu uz kreativce, programere, dizajnere, digitalne marketare, ali i ne zaobilaze i sva ostala zanimanja. Steći ove vještine poseban je izazov koji je potrebno savladati kako bi se ostvarila uspješna i kvalitetna karijera freelancera.

Nakon upoznavanja s prvim koracima za izgradnju freelancing karijere kroz prošlojesenji meetup i niza besplatnih radionica na kojima su polaznici imali priliku jačati vlastite kapacitete upravo u područjima prikladnim za izgradnju ovakve karijere, INTERA Tehnološki Park u okviru projekta FREECO, financiranog sredstvima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, organizira jednodnevnu radionicu na kojoj će se sudionici moći upoznati s pravima i obvezama freelancera u Bosni Hercegovini. Besplatna radionica, koja će se održati u Code Hub-u Mostar u četvrtak, 5.3.2020. godine s početkom u 17h, namijenjena je postojećim i potencijalnim freelancerima, korisnicima projekta FREECO i svima onima koji ostvaruju dohodak iz inozemstva. Radionica će obuhvatiti temu prijave i plaćanja poreza na dohodak ostvaren iz inozemstva s posebnim naglaskom na prikaz praktičnih primjera i najčešćih grešaka. Posebna sesija omogućit će svim prisutnima postavljanje pitanja i dobivanje korisnih savjeta na konkretnim primjerima.

Prijave za radionicu će uskoro biti otvorene.

Podijeli članak:

Događanja

Prezentacija projekta HERIT-DATA
Prezentacija projekta HERIT-DATA

28.02.2020. | Code Hub Mostar

WordPress Course
WordPress Course

02.03.2020. | Code Hub Mostar